نویسنده: بهزاد زمانی مقدم




 

داروهای هومیوپاتی/ داروهای پرمصرف

میازم:
سورا

سوگرایی:
__

استعداد ابتلا به بیماری:
خونریزی

ارتباط با گرما و سرما:
خیلی سرمایی


محدوده‌ی عملکرد:

اختصاصاً بر خون، سیستم قلبی عروقی، لوله گوارش، کبد، طحال، اعضای تنفسی، سیستم عصبی، مغز و روان.

ویژگیهای ساختاری:

افرادی سبزه و گندمگون با بینایی قوی که به خاطر از دست دادن مایعات حیاتی بدن از طریق خونریزی، اسهال، عفونت، شیر دادن و غیره، ضعیف و خسته شده باشند.

تصویر شخصیتی دارو:

افرادی بی‌تفاوت، عبوس، کم حرف، و مأیوس هستند. تحریک پذیر، بی‌میل نسبت به فعالیت جسمی و ذهنی، ترس از سگ و حیوانات دیگر به ویژه در شب. هجوم افکار به ذهنش که مانع خوابیدن شبانگاهی‌اش می‌شود. در خیالاتش گم می‌شود و ناگهان گریه می‌کند. سردرد به علت خونریزی یا کاهش مایعات بدن، به طوری که جمجمه می‌خواهد بترکد. ضعف شدید به دلیل کاهش مایعات بدن. از ویژگیهای مهمش تحریک پذیری و حساسیت شدید تمام سیستم عصبی‌اش است. خیز موضعی یا عمومی (در اثر از دست دادن مایعات بدن یا خونریزی). لرزیدن از سرما در تمام بدنش قابل مشاهده است. مستعد خونریزی از تمام مجاری. بزاق زیاد دهان. طعم تلخ یا ترش دهان. استفراغ غذای هضم نشده، صفرا، خلط و یا خون. نفخ شدید معده. اسهال شبانه که بیمار را خسته و بی‌حال می‌کند. کبد بزرگ و سفت و حساس به لمس که در کنار تحتانی دنده‌ها لمس می‌شود. کم خونی شدید. وجود دردهای نورالژی شدید. تب نوبه با دوره‌های متفاوت هر روزه، هر هفته و... که بیمار در ابتدا سرمایی پس از آن گرمایی می‌شود و در آخر عرق می‌کند. سرفه دائمی و خشونت صدا دارد.

عوارض بالینی:

کم خونی، اختلالهای شکمی، حملات صفراوی، مشکلات کاتارال، یبوست، اسهال، خیز، سوء هاضمه، کری، درد سنگ صفرا، خونریزی، سردرد، تب نوبه، یرقان، زایمان، مشکلات کبد، مشکلات قاعدگی، روماتیسم، مشکلات تنفسی، مشکلات طحال، سرگیجه.

مدالیته‌ها:

تشدید:

با کمترین لمس، کوران هوا، از دست رفتن مایعات بدن، شبها پس از خوردن و خم شدن روی چیزى.

بهبود:

هوای آزاد و گرما.

ملاحظات:

- این همان دارویی است که هانه‌من را به هامیوپاتی رهنمون ساخت و از آن به عنوان دارویی برای مالاریا استفاده کرد.
- داروی خوبی برای اسهال حاد و مزمن.
- از بهترین داروهای مشکلات مزمن کبدی.
منبع مقاله :
زمانی مقدم، بهزاد؛ (1386)، راهنمای درمان ‌هامیوپاتیک، تهران: اطلاعات